Entre el Tigris i l’Éufrates
Mesopotàmia significa, en grec antic, “terra entre dos rius” (en aquest cas, el Tigris i l’Éufrates). En l’atualitat, si volem situar-la en un mapa, la trobem repartida entre Irak i parts d’Iran, Síria i Turquia.
Nosaltres us volem parlar de la Mesopotàmia que es troba al sud-est de la província d’Anatòlia, a Turquia. És un territori poc visitat pels turístes tot i oferir grans atractius culturals. Ha estat testimoni de l’efervescència i el decliu d’importants civilitzacions. Sumeris, acadis, babilonis, assiris, perses, grecs, romans, bizantins, otomans.. Tots han deixat empremptes molt interessants.
La seva història és tan antiga com la humanitat. Parlem des del perìode entre 10.000 anys a.C. i el segle VII d.C.
Hem organitzat un viatge per aquest mes de juny (podeu veure els detalls del mateix en l’apartat “ON ANEM?”) però perquè us pugueu fer una idea del que descobrirem en aquesta aventura, us facilitem 5 enclaus “imperdibles” als quals hi dedicarem, a cadascun d’ells, una publicació en aquest blog:
– Göbekli Tepe, el lloc de culte més antic i gran del món
– Mont Nemrut, la muntanya del rei qui va voler ser considerat Déu
– Gaziantep, la ciutat dels mosaics
– Sanliurfa, la ciutat dels profetes
– Mardin, una ciutat amb uns carrerons encisadors que ens transportaran a segles passats.
Si voleu conèixer més informació relacionada amb la Mesopotàmia turca, estigueu a l’aguait de les següents publicacions.