Blog

REGIÓ DE MÀRMARA – TURQUIA (6)

Viatge a Turquia – (6a. part)

Som a #Bursa, capital de la província i primera capital de l’Imperi Otomà. Ees troba a la falda de la muntanya Uludag. Aquí està enterrat Orhan Ghazi, fundador de la dinastia otomana. A aquesta ciutat se la coneix com a “Bursa verda” perquè està plena de jardins i parcs.

Es troba en una plana fèrtil, plena d’arbres fruiters (els préssecs de la regió són un producte típic). El centre d’esports d’hivern més gran de tota Turquia es troba aquí i es pot arribar a les pistes en cotxe o amb el telefèric des de la mateixa ciutat. El Parc Nacional d’Uludag és un espai fantàstic per gaudir dels espais exteriors: fer excursions, trekkings i senderisme en altres temporades de l’any.

A la ciutat hi ha moltes construccions importants que visitarem al costat del nostre guia, com la Mesquita Verda (Yeşil Türbe) i enfront, la Mesquita Yeşil. També trobem una madrassa que actualment és el Museu d’Etnografia. Seguim caminant i trobem la Mesquita de Yıldırım Beyazıt (1391).

Després arribem a la plaça Heykel i l’avinguda Atatürk. Ahir nit vàrem fer un cafè aquí, al Parc Koza rodejats de plantes i flors. A l’edifici Koza Han és on trobem el comerç de cucs de seda i el basar cobert. A l’altra banda del Parc Koza trobem la Mesquita d’Orhan Gazi, construïda l’any 1339 (és l’edifici religiós més antic de Bursa) i relativament a prop, trobem la Gran Mesquita Ulu amb un sostre de 20 cúpules i una decoració interior molt bonica. Encara ens queda per visitar el mausoleu d’Osman i del seu fill, Orhan Gazi, fundador de l’imperi Otomà.

Després de dinar, continuem la visita al barri de Muradiye on trobem el complex Muradiye, amb la Mesquita del Sultà Murat II així com la seva tomba, i les de Sehzade Cem i Sehzade Mustafa, decorades amb rajoles otomanes molt atractives.

I per fer-nos una idea de com vivien els otomans acomodats de l’àpoca, visitem el Museu de la Casa Otomana.
Abans d’anar al nostre hotel, el guia ens porta a visitar els antics hamams (banys turcs), d’aigues termals famoses des de l’època dels romans. Ha estat un dia intens, però molt interessant !

També et pot interessar...