Blog

REGIÓ DE MÀRMARA -TURQUIA (4)

Viatge a Turquia – (4a. part)

De bon matí hem agafat el vehícle i hem començat fent ruta cap al nord de la província de Balikesir. A mesura que anem recorrent aquesta província trobem paisatges diferents. Vinyes, oliveres, espais naturals, arqueologia, història…

A mesura que anem recorrent aquesta província trobem paisatges diferents. Vinyes, oliveres, espais naturals, arqueologia, història… En aquesta província se celebren molts festivals culturals.
La ciutat de #Bandirma és considerada un port industrial i comercial important de la costa de Màrmara.
No visitem Gönen, ja que ens queda fora de la ruta, però remarquem la seva importància per les seves aigües termals terapèutiques que provenen de 500 m de profunditat i que arriben a uns 82 °C . Un mosaic del s. V dona fe que les deus d’aigua ja havien estat utilitzats pels romans.

Hem fet una primera parada a Kus Gölü, a prop del Parc Nacional Kus Cenneti, un llac d’aigua dolça de poca profunditat on s’han format petits deltes i és un lloc important per les aus aquàtiques amb més de 270 espècies. Es calcula que més de 3 milions d’aus volen per aquest espai. Tal com es tradueix el seu nom, és el “paradís de les aus”.

Continuem cap a la Península de Karpidag. A banda de l’encant del territori, des de la població d’Erdek es poden realitzar excursions cap a les illes Màrmara, Pasalimani i Avsa que ofereixen activitats molt diverses i molta tranquil•litat als visitants.

De fet, les illes així com tota la costa a l’oest i a l’est de la península, és plena de pobles bonics i curiosos, amb platges d’aigües transparents i indrets interessants a visitar. Una llàstima que no puguem romandre aquí durant uns quants dies i explorar el territori més profundament…😞
Demà ens dirigirem cap a la província de Bursa, l’última que ens queda per trepitjar a la regió de la Màrmara.