Blog

ISLÀNDIA

Terra de Foc i Gel.

Ha estat posar els peus a Islàndia i començar a notar petits moviments sísmics de poca intensitat sota els nostres peus.
Ja teníem pactat amb els guies que una de les primeres visites del nostre itinerari sería anar a contemplar la mar de lava que el volcà Fagradalsfjalls havía generat durant les últimes erupcions l’any passat. La sensació generalitzada és que aquest volcà, en qualsevol moment, pot tornar a despertar.

Durant els següents dies hem seguit fent l’itinerari que estava previst i mentre erem pujant per la costa est, camí d’Akureyri, el volcà ha començat a escupir lava uns kilòmetres més a munt d’allà on haviem pujat el primer dia.
La única cosa que ens calia era tenir una mica de paciència i creuar els dits perquè es mantingués “enxufat”. Necessitàvem uns quants dies més per enllestir la volta a l’illa i ubicar-nos novament a prop del Fagradalsfjalls.

El sender pedregós ens està destrossant els peus però les ganes de poder contemplar aquest expectacle en directe s’ho val tot. Finalment hem assolit el punt des d’on visualitzar el foc i escoltar les explosions. Si amb la llum del dia és espectacular, per la nit ha de ser brutal.

Hem estat de molta sort. Aquesta excursió improvitzada a últim moment és el millor souvenir que aquest fantàstic pais ens ha pogut regalar!

#fentmilles_narilacat #mesqueviatjar #island #natura #volcans #fotografia #travelphotography