Blog

ARMÈNIA

Per què viatjar a Armènia?

Armenia - Fent Milles

Armènia és un petit país situat a la regió del Caucas meridional de més de 29.700​ km² i una mica més de 3.000.000 milions d’habitants. La seva història és commovedora i el seu patrimoni revela que les seves arrels provenen d’una de les més antigues civilitzacions. Diverses civilitzacions han deixat empremta al país. El poble armeni va sofrir un terrible genocidi després de la 1r Guerra Mundial. L’any 1922, Armènia va ser annexionada a la Unió Soviètica i no va ser fins al 1991 que va aconseguir la seva independència amb la proclamació de la República.

Armènia està dividida en 11 províncies (marzer) i encara que es tracti d’un país transcontinental en una frontera imaginària entre Europa i Àsia, la seva cultura, la seva història i el seu optimisme la van acostant cada vegada més a Europa.

La nostra missió és ajudar-vos a preparar el vostre millor viatge en aquest país. La professionalitat i els coneixements que el nostre receptiu aporta ens assegura poder oferir-vos les millors propostes, tant en les sortides regulars com en els itineraris personalitzats. La finalitat sempre és la mateixa; visitar tant els llocs més coneguts com els racons més autèntics.

Estem gairebé totalment convençuts que la lectura d’aquest artícle farà augmentar els vostres desitjos de visitar Armènia.

6 Tips del nostre viatge a Armènia

1 – L’HOSPITALITAT DE LA SEVA GENT

L’hospitalitat armènia és coneguda i llegendària; qualsevol motiu és bo per a una celebració i és habitual que convidin a desconeguts. És possible que durant el teu viatge et convidin a unes noces o a una festa tradicional. No la rebutgis. Se sentiran ofesos.

2 – LA SEVA SORPRENENT NATURA

És una de les coses que més sorprèn el viatger que arriba al país. El nord es caracteritza pels seus frondosos boscos i pels rius que creuen les seves verdes valls, el sud és rocós i té profundes goles, coves esmolades i en la part central, un altiplà que es conrea tot l’any.

3 – ELS SEUS FAMOSOS VINS I DESTIL·LATS

A Armènia es va trobar la prova de tradició vinícola més antiga del món i produeixen grans brous, sobretot al sud del país. També el conyac és molt conegut. Destaca el famós Ararat (es diu que era el conyac favorit de Sir Winston Churchill).

4 – LA MUNTANYA ARARAT

questa muntanya és el lloc on va quedar encallada l’Arca de Noè després del Diluvi Universal. És el símbol d’Armènia i és anhelat per tots els seus habitants perquè va quedar sota domini de Turquia, després d’un acord amb l’URSS després de l’ocupació d’Armènia. Des de la vall de Ararat es pot contemplar la seva silueta amb els seus emblemàtics pics.

5 – GASTRONOMIA TRADICIONAL

Et recomanem que no tornis sense haver degustat els plats més famosos com el Dolma (fulles

De vinya farcides de carn, arròs i espècies), el Khoravats (un guisat fet amb grans trossos de carn) o els seus benvolguts peixos com l’esturió i la truita. Tot amanit amb Matsun, una espècie de iogurt blanc i acompanyat amb Lavash (un pa sense llevat).

6 – L’ARQUITECTURA DE LA CAPITAL

Amb més de 2.800 anys d’antiguitat està plena d’història i arquitectura tradicional armènia. Un gran contrast amb les edificacions soviètiques existents.